Вівторок, 30 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 23 листопада – Міжнародний день імідж-консультанта

Цей день в історії: 23 листопада – Міжнародний день імідж-консультанта

Этот материал также доступен на русском языке
23 листопада – 327-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 38 днів.

23 листопада відзначається Міжнародний день імідж-консультанта. Ця професія стає все популярнішою у сучасному світі. Адже справжні професіонали допомагають тисячам людей бути впевненішими у собі, створити свій індивідуальний стиль та розкрити особистість. Тож сміливо вітайте всіх, хто причетний до цього професійного свята.

Вперше його відсвяткували 2012 року в Мексиці. Там відкрито багато інститутів, які пропонують здобути наукові ступені у сфері іміджу. Ініціаторами виступили члени AICI (Міжнародна асоціація імідж-консультантів), Маноло Трухільо та Хільдеберто Мартінес. А у лютому 2013 р. було вирішено запустити цю ініціативу на постійній основі та встановити дату святкування 23 листопада.

Щорічно 23 листопада відбувається Міжнародний день боротьби з безкарністю. Створили його у 2009 році з ініціативи Міжнародної асоціації IFEX (заснована у Монреалі у 1992 році). Дату обрали на честь того, що саме цього дня у Філіппінах у місті Ампатуан викрали та вбили 58 осіб, з яких 32 представники ЗМІ та журналісти. Мета свята – привернути увагу до проблеми тих, хто зазнав тиску чи загроз за використання свого права на свободу слова. Члени Міжнародної асоціації наголошують, що не потрібно замовчувати випадки насильства, адже це загрожує безкарністю і може спровокувати наступні злочинні дії.

Також 23 листопада святкують Міжнародний день акварелі. Започаткував свято відомий мексиканський художник Альфредо Гуаті Рохо. Він присвятив все життя живопису саме в техніці акварелі та намагався популяризувати її у всьому світі. Перші згадки про цей день з’явилися 1991 року. Довгий час акварель вважалася технікою графічнішого, а не образотворчого мистецтва. Альфредо Гуаті Рохо відстоював акварельне живопис і навіть створив музей, присвячений малюванню цієї техніки.

Що сталося в Україні та світі 23 листопада

  • 1708 рік – РПЦ з політичних міркувань піддає анафемі українського гетьмана Івана Мазепу;
  • 1954 – у США компанія “Дженерал Моторс” випускає свій 50-мільйонний автомобіль, це був позолочений двомісний закритий “Шевроле”;
  • 1956 рік – проходить перший день змагань XVI Олімпіади, що була проведена у Мельбурні (Австралія);
  • 1971 рік – Китай стає постійним членом Ради Безпеки ООН;
  • 1994 рік – під час експедиції спортсменів з альпіністського клубу “Одеса” у Гімалаях (вершина Чогорі К2 – 8611 метрів) було встановлено прапор України;
  • 1996 рік – офіційно закінчилася перша російсько-чеченська війна;
  • 2003 рік – Едуард Шеварнадзе подає у відставку після Революції троянд.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні