Неділя, 28 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниПомічники Байдена та Путіна провели секретні переговори: що відомо

Помічники Байдена та Путіна провели секретні переговори: що відомо

Этот материал также доступен на русском языке
На перших шпальтах світових ЗМІ про війну Росії в Україні зовсім недавно було розтиражовано публікацію про те, що відбулися переговори між помічниками Путіна та Байдена.

Головний радник президента Байдена з національної безпеки в останні місяці провів конфіденційні бесіди з високопоставленими помічниками президента Росії Володимира Путіна, намагаючись знизити ризик ширшого конфлікту навколо України та застерегти Москву від застосування ядерної чи іншої зброї масового знищення, заявили представники США та їхніх союзників.

Офіційні особи заявили, що радник із національної безпеки США Джейк Салліван зв’язувався телефоном з Юрієм Ушаковим, радником Путіна із зовнішньої політики.

Пан Салліван також розмовляв зі своїм прямим колегою у російському уряді Миколою Патрушевим, додали чиновники.

За словами офіційних осіб, ціль полягала в тому, щоб захиститися від ризику ескалації та тримати канали зв’язку відкритими, а не обговорювати врегулювання війни в Україні.

На запитання, чи брав Салліван участь у таємних бесідах з панами Ушаковим чи Патрушевим, прес-секретар Ради національної безпеки Едрієн Вотсон відповіла: «Люди заявляють багато про що».

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як йдуть справи на фронті на ранок 9 листопада.

Підготував Сергій Чернявський

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні