П’ятниця, 22 Листопада, 2024
ГоловнаДомашня енциклопедіяЯк приготувати справжній гуляш?

Як приготувати справжній гуляш?

Этот материал также доступен на русском языке
Традиційну угорську страву готують із шматочків яловичини або телятини, які спочатку обсмажуються на свинячому салі з цибулею. Картоплю також обсмажують, але окремо. І вже після цього в каструлю кладуть картоплю та м'ясо, додають воду чи бульйон, томатну пасту, помідори, солодкий перець. Все це тушкується до готовності.

Інгредієнти:

телятина – 600 г,

ріпчаста цибуля – 2 шт.,

часник – 3 зубчики,

морква – 1 шт.,

картопля – 5 шт.,

помідори – 4 шт.,

мелена паприка – 1 чайна ложка,

свинячий жир – 2 столові ложки ,

кмин – 1/4 чайної ложки,

лавровий лист – 1-2 шт.,

сіль та перець – за смаком.

Приготування:

  1. М’ясо нарізати кубиками та обсмажити до рум’яної скоринки у свинячому жирі.
  2. Очистити цибулю, часник та моркву, дрібно нарізати та додати до м’яса.
  3. Обсмажити все у каструлі на розтопленому жирі близько 7 хвилин.
  4. Додати паприку, кмин, 1 літр води та варити на помірному вогні 25 хвилин.
  5. Іноді підливати воду, в каструлі повинен залишатися літр рідини.
  6. Обдати окропом помідори, потім – холодною водою і очистити від шкіри.
  7. Нарізати м’якоть шматочками.
  8. Очищену картоплю нарізати кубиками та додати до каструлі разом із помідорами.
  9. Посолити, поперчити, додати лавровий лист.
  10. Варити все ще 20 хвилин до готовності картоплі.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні