Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовиниКабмін призначив нового очільника "Нафтогазу": що зміниться для звичайних споживачів

Кабмін призначив нового очільника “Нафтогазу”: що зміниться для звичайних споживачів

Этот материал также доступен на русском языке
Колишнього міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова призначено новим головою "Нафтогазу".

Про це повідомив у Telegram народний депутат Олексій Гончаренко.

“Чернишова призначено новим головою НАК “Нафтогаз”, – йдеться в повідомленні.

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що звільнення голови правління НАК “Нафтогаз України” Юрія Вітренко не вплине на забезпечення газом споживачів.

“Не потрібно прив’язувати питання забезпечення газом із конкретною людиною. Система працює. Був один менеджер, тепер стане інший менеджер. Це не вплине на забезпечення газом ні населення, ні промисловості”, – заявив міністр.

За словами Галущенка, новий керівник держкомпанії має вирішити питання, пов’язані з управлінням обласних газорозподільних компаній, підвищенням видобутку газу та залученням коштів для закупівлі палива на зиму.

“Є незмінне завдання – це стабільна робота. Але є нове коло завдань. Це – вирішити питання з облгазами, які сьогодні передані в управління (Нафтогазу – Ред.). Тут є багато речей, які потрібно доробити. Крім того, безумовно, це видобуток газу. На сьогоднішній день ми бачимо, що є можливість збільшити видобуток навіть в умовах війни. І, звісно, це питання фінансових ресурсів компанії – залучення коштів”, – сказав міністр.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які тарифи на газ будуть діяти в Україні у листопаді.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні