Рівень гемоглобіну в крові – важливий показник, за допомогою якого можна визначити стан здоров’я організму.
Коли його рівень знижується, то людина може відчувати слабкість, підвищену стомлюваність, головний біль та інші дискомфортні симптоми.
Нутриціолог Євгенія Дегтяннікова розповів, за допомогою яких продуктів можна нормалізувати стан, повідомляє Storinka.
За словами фахівця, підвищити рівень гемоглобіну в організмі можна за допомогою червоного м’яса (яловичини, баранини), субпродуктів та їжі, у складі якої багато вітаміну С (квашена капуста, броколі, брусниця, цитрусові). Це ті продукти, які допомагають засвоюватись залізу.
Також варто додати до раціону морську рибу, яйця, гіркий шоколад, горіхи.
Нутриціолог зазначила, що низький гемоглобін може погіршити стан, зокрема спровокувати проблеми із щитоподібною залозою, печінкою, тому важливо стежити за цим показником.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як покращити пам’ять у похилому віці.
Отримати рекордний урожай огірків можна не тільки, застосовуючи дорогі добрива. Хороший результат дає звичайнісінький настій…
В Україні 20 травня у деяких регіонах очікується сильна хмарність. Завтра більше хмар – у…
Чи треба очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?
У цей період зірки рекомендують подумати про цілі, які давно хотіли реалізувати. На обрії новий…
Систематичні заняття лікувальною гімнастикою за спеціальною методикою для людей похилого віку допоможуть зберегти здоров'я серця,…
Світле Христове Воскресіння – настільки значуща подія, що святкується сорок днів поспіль. Саме стільки Спаситель…