П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаКомуналка під час війни: українцям підказали, як заощадити на оплаті за воду

Комуналка під час війни: українцям підказали, як заощадити на оплаті за воду

Этот материал также доступен на русском языке
Влада готує українців до найважчої зими за всю історію незалежної України. Ворог цілеспрямовано б'є по енергетичній інфраструктурі, запроваджено графіки віялових відключень по багатьох містах та населених пунктах. Також людей закликають заощаджувати електроенергію.

Звісно, у цей складний час кожен українець намагається ощадливо витрачати кошти, особливо на оплату комуналки, пише НВ.

Наприклад, не кожен враховує те, що один із улюблених способів розслабитися, а саме прийняти приємну ванну з пінкаю, є далеко не найдешевшим задоволенням. Тому альтернативою зараз може стати душ, який допоможе вам заощадити.

Насамперед, врахуйте, що душ суттєво економить воду, що добре для навколишнього середовища. Крім того, він заощаджує ваші гроші за нагрівання води, тобто електроенергію, що допоможе отримати кілька додаткових гривень щомісяця.

Ванна в середньому містить 140-250 л води, залежно від її розмірів. Щоб заповнити ванну наполовину, знадобиться близько 70-125 літрів води.

Одночасно душ із звичайною насадкою та стандартним напором води виливає 5 літрів на хвилину. Зважаючи на те, що в середньому люди проводять у душі близько 10 хвилин, використовується орієнтовно 50 літрів води. Тобто реально можна заощадити.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заощадити на оплаті за газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні