Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКому під час війни можуть припинити виплату пенсії – названо реальну причину

Кому під час війни можуть припинити виплату пенсії – названо реальну причину

Этот материал также доступен на русском языке
Війна жорстоко увірвалася у життя кожного українця. Ті, хто опинилися у зоні активних бойових дій чи в окупації продовжують виїжджають за кордон. Величезна кількість українців виїхала з країни буквально у перші дні вторгнення РФ на територію України. Багатьох цікавить питання, що буде із пенсіями.

До Пенсійного фонду звернулася пенсіонерка із Закарпатської області, яка поцікавилася, що буде із виплатою пенсії, якщо вона залишиться за кордоном.

«Чи я продовжуватиму отримувати пенсію, якщо виїду за кордон назавжди?», – написала українка.

У Пенсійному фонді відповіли, що при виїзді пенсіонера до зарубіжних країн на постійне місце проживання виплата пенсії припиняється. Оформленням виїзду на постійне місце проживання займається міграційна служба – вона повідомляє до Пенсійного фонду про осіб, які оформили такий виїзд, та нарахування пенсії припиняється.

Пенсіонер також може подати до Пенсійного фонду заяву та документи про виїзд на постійне місце проживання за кордон та отримати пенсію за шість місяців, рахуючи з місяця, наступного за місяцем зняття з обліку за місцем проживання. Це передбачено статтею 51 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне забезпечення”.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які пенсії одержують працюючі пенсіонери.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні