Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаГрошіУкраїнцям у листопаді виплатять по 3 тисячі гривень: хто може розраховувати на...

Українцям у листопаді виплатять по 3 тисячі гривень: хто може розраховувати на допомогу

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 листопада багато українців зможуть отримати одноразову виплату у розмірі 3000 гривень на дитину та особу з інвалідністю та 2000 гривень на дорослого. Для цього у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України відкривають спеціальний рахунок для допомоги коштом донорів.

Про це  повідомили у Мінреінтеграції.

Так, за рахунок коштів, які надходитимуть на гуманітарний рахунок Мінреінтеграції у Національному банку, відбуватиметься надання грошової та гуманітарної допомоги евакуйованим українцям та мешканцям звільнених територій. При Мінреінтеграції буде створено комісію. За її рішенням кошти видаватимуться обласним військовим адміністраціям на закупівлю продовольства, одягу, ліків, евакуацію громадян, облаштування місць їхнього компактного розміщення. Разові виплати становитимуть 3000 гривень для дітей та осіб з інвалідністю, всі інші категорії отримають 2000 гривень.

Як отримати кошти в деокупованих населених пунктах

На деокупованих територіях місцеві органи влади протягом 7 днів мають надати інформацію до обласних військових адміністрацій про кількість осіб, які проживали на момент звільнення територій від загарбників. Ця інформація передається до Мінреінтеграції. Відомство спільно з Міноборони затверджує перелік деокупованих населених пунктів та протягом 2 днів перераховує кошти “Укрпошті”, яка протягом 5 днів має здійснити всі виплати.

Як отримати кошти евакуйованим до інших регіонів

За 3 дні до відправлення евакуаційного поїзда “Укрпошта” на підставі відомостей від “Укрзалізниці” передає Мінреінтеграції інформацію про кількість осіб, що евакуюються, та орієнтовну суму коштів. Протягом 2 днів відомство перераховує кошти, які протягом 5 днів мають виплатити евакуйованим.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні