Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУкраїнці можуть залишитися без зарплат та пенсій, - Денис Шмигаль

Українці можуть залишитися без зарплат та пенсій, – Денис Шмигаль

Этот материал также доступен на русском языке
Прем'єр-міністр України наголосив, що без допомоги Євросоюзу наша країна самостійно не впорається з тягарем проблем

Українці можуть залишитися без зарплат та пенсій, якщо Євросоюз перестане фінансувати Київ у рамках обіцяних 9 мільярдів євро.

Про це говорить прем’єр-міністр Денис Шмигаль у інтерв’ю Frankfurter Allgemeine.

“Нам це потрібно для того, щоб наша фінансова система вижила. Ми вже вичерпали усі можливості економії”, – визнав Шмигаль.

“Для нас найголовніше, щоб він (грант) прийшов якнайшвидше. Нам це потрібно для того, щоб наша фінансова система вижила. Чи стане це кредитом чи грантом, менш важливо. Ми вже вичерпали всі можливості економії. Сьогодні оборонний бюджет становить 60 відсотків наших державних витрат, і ми використовуємо більшу частину фінансової допомоги від наших партнерів для задоволення соціальних потреб людей та реконструкції, будь-яка затримка може мати жахливі наслідки.

Якщо говорити про вкрай негативний сценарій, то ми більше не зможемо платити зарплати, ні пенсії. Проте фінансова стабільність України така ж важлива, як і військова безпека чи постачання боєприпасів”.

Прем’єр уточнив, що більша частина фінансової допомоги йде на соціальні потреби і будь-яка затримка може обернутися “жахливими наслідками”.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні