Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниВ Україні продовжено дії паспортів, термін дії яких закінчується у період воєнного...

В Україні продовжено дії паспортів, термін дії яких закінчується у період воєнного стану

Этот материал также доступен на русском языке
Паспорти із закінченим у період воєнного стану строком дії будуть дійсні весь цей час. Однак такі документи підлягатимуть обов'язковому обміну протягом 30 днів з моменту скасування в Україні воєнного стану.

Кабінет міністрів врегулював питання щодо використання документів, що засвідчують особу, термін дії яких минув у період військового стану.

Про це йдеться у повідомленні на урядовому порталі.

“На період дії військового стану паспорта громадян України у формі картки, терміни дії яких закінчилися під час війни, та паспорти громадян України зразка 1994 року, до яких не вклеєно фотографії при досягненні 25-ти або 45-річного віку (якщо термін вклеювання фотокартки настав в період воєнного стану), є документами, які засвідчують особу та підтверджують громадянство України. Також вищезгадані документи підлягатимуть обов’язковому обміну протягом 30 днів з моменту припинення або скасування в Україні воєнного стану”, – пояснюється в повідомленні.

Також в уряді повідомили про можливість в’їзду та законного перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства, крім громадян РФ, на підставі виду на тимчасове чи постійне проживання, термін дії яких минув або які підлягають обміну після 24 лютого 2022 року.

“Вказана норма діятиме під час військового стану та протягом 30 днів після його припинення або скасування”, – зазначили в уряді.

За даними влади, в Україні через війну понад 7 млн ​​українців стали внутрішньо переміщеними особами. З них понад мільйон – діти.

Громадянам України, які через війну виїхали за кордон, дозволили отримувати одразу два паспорти: внутрішній та закордонний.

18 жовтня Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект про запровадження іспиту з основ Конституції, історії України та на рівень володіння державною мовою для здобуття українського громадянства.

А 19 жовтня стало відомо, що в Україні з 1 листопада зросте вартість термінового оформлення внутрішнього паспорта, закордонного паспорта, проїзного документа біженця та ще низки документів.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні