Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Польщі з'явилося більше робочих можливостей для українців: що пропонують та скільки...

У Польщі з’явилося більше робочих можливостей для українців: що пропонують та скільки заплатять

Этот материал также доступен на русском языке
Українські біженці у Польщі мають змогу непогано працевлаштуватися навіть без знання мови, при цьому отримуючи дуже пристойну зарплатню.

До Польщі з початку війни в Україні переїхало понад 1 млн. українців. При цьому понад 430 тис. біженців вже офіційно працевлаштовано. Середня зарплата у країні на сьогоднішній день становить від 28 тис. до 48 тис. грн. Навіть без знання польської мови українські біженці можуть розраховувати на такий місячний оклад, повідомляє today.ua.

У середньому у жовтні до Польщі приїжджає на 3-5 тис. українців більше, ніж їде з країни. Кількість вакансій, які не потребують досвіду роботи, збільшилась. Попереду Хелловін, Black Friday та різдвяні свята, а значить у сфері торгівлі відкритих вакансій стає з кожним днем ​​дедалі більше.

Для українців, які не знають польської мови та не мають досвіду роботи, пропонують просту фізичну роботу на складах, у супермаркетах, у сфері логістики.

Також багато відкритих вакансій на підприємствах харчової та переробної промисловості. Підприємства автомобільної галузі, які поступово пожвавлюють свою роботу після пандемії, також беруть на роботу українців без знання польської, у тому числі жінок.

У середньому на простій фізичній роботі у Польщі зараз можна заробити 3,5-6 тис. злотих на місяць (28-48 тис. грн.). Якщо ви знаєте англійську чи польську, тоді можна отримувати на 30-50% більше, навіть без досвіду. Саме тому Польщу обирають більшість українських біженців.

Раніше польські ЗМІ повідомляли, що українським біженцям у Польщі уріжуть виплати з 1 січня.

 

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні