П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНазвано категорію пенсіонерів, у яких мінімальна пенсія з грудня збільшиться до 4395...

Названо категорію пенсіонерів, у яких мінімальна пенсія з грудня збільшиться до 4395 гривень

Этот материал также доступен на русском языке
У грудні заплановано підвищення прожиткового мінімуму, а це означає, що мінімальні та максимальні пенсії будуть перераховані. Також на підвищення пенсії чекає ще одна категорія українців.

Йдеться про учасників бойових дій. Як роз’яснили в Пенсійному фонді, розмір пенсії учасників бойових дій залежить від придбаного особою страхового стажу та отриманого заробітку, з якого сплачувались страхові внески.

Розмір мінімальної пенсії для учасників бойових дій складає 210% прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб. Цей показник збільшується щороку, відповідно, збільшується і мінімальна пенсія.

Розмір мінімальної пенсії УБД у 2022 року:

  • з 1 січня — 4 061 грн;
  • з 1 липня — 4 256 грн;
  • з 1 грудня — 4 395 грн.

Також з 1 січня 2023 року українські військові, які отримали звання Герой України або нагороджені орденами, можуть розраховувати на щомісячну допомогу:

  • особи, які отримали звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка», отримуватимуть виплату в розмірі 3 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року;
  • лицарі ордена «Богдана Хмельницького» трьох ступенів (повні лицарі) отримуватимуть виплату в розмірі 2 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня календарного року;
  • кавалерам ордена «За мужність» трьох ступенів (повні 2 кавалери) зможуть отримати виплати в розмірі 1 мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня календарного року.

Якщо захисник України загинув, то одержати виплату зможуть родичі загиблого. А саме: чоловік чи дружина, батько, мати, якщо вони інваліди або досягли пенсійного віку, і діти загиблих.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Пенсійному фонді назвали причину, через яку можуть відмовити у призначенні пенсії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні