Субота, 27 Квітня, 2024
ГоловнаЗдоров'яЯкі фрукти захистять суглоби від артриту?

Які фрукти захистять суглоби від артриту?

Этот материал также доступен на русском языке
Артрит – це захворювання, спровоковане інфекцією, неправильним обміном речовин, порушеннями у роботі імунної системи, при якому виникає запальний процес у одному чи кількох суглобах. Через що виникають постійні сильні болі.

Зменшити їх допоможуть збалансована дієта та калій, який має отримувати організм.
Про це свідчить проведене вченими дослідження за участю добровольців, у яких було діагностовано артрит, пише Медправда.

Усі вони були поділені на три групи. До першої увійшли ті, хто приймав добавки калію, до другої — ті, хто не отримував їх, і до третьої — ті, хто приймав плацебо.

Як показали результати, у учасників першої групи больові відчуття знизилися на 44%.

Для того, щоб досягти аналогічного ефекту, не потрібно щодня пити харчові добавки. Достатньо ввести до раціону фрукти, що містять калій.

Як відомо, чемпіоном за вмістом калію вважається банан. У ньому міститься 358 міліграм калію. Однак, крім нього, інші плоди допоможуть заспокоїти суглоби. 100 г дині містять 267 міліграм калію. 100 г апельсинів містять 181 міліграм калію. 100 г абрикосів містять 259 міліграм калію. Вживання цих плодів стане чудовою панацеєю від болю для хворих на артрит.

Також люди, які страждають від артриту, можуть вводити до свого раціону червоні яблука, полуницю, вишні, кавуни та ананаси. Ці фрукти не тільки допомагають усунути біль, але й захищають наші суглоби від хвороб.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що медики назвали продукти, які очищають печінку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні