Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЗ 20 жовтня по всій Україні запроваджуються обмеження постачання електроенергії

З 20 жовтня по всій Україні запроваджуються обмеження постачання електроенергії

Этот материал также доступен на русском языке
В Офісі Президента повідомили, що у четвер, 20 жовтня, по всій Україні з 7.00 ранку до 23.00 вечора можуть вимикати електроенергію. Відключення будуть почергові – тривалість черги визначає обленерго, але не більше ніж 4 години.

Про це повідомили в ” Укренерго “.

Де саме, коли вимикатимуть електроенергію, можна буде подивитися на сайтах ваших операторів розподільчих мереж (обленерго).

В «Укренерго» пояснили, що причина сьогоднішніх обмежень – дефіцит потужності у системі. В “Укренерго” не виключають, що з настанням холодів проситимуть про таку “допомогу” українців частіше.

Влада пояснює, що з 10 жовтня українська енергосистема зазнала сильніших атак ворога, ніж за 8 місяців війни. Після обстрілу 10 жовтня енергетики відновили енергопостачання за 2 дні.

Проте 19 жовтня ворог, який не може конкурувати на полі бою із ЗСУ, знову атакував громадянську енергетичну інфраструктуру. Відтак сьогодні, 20 жовтня, будуть змушені застосувати контрольовані прораховані обмеження споживачів. Це необхідно, щоб система працювала збалансовано.

«Щоб допомогти критичній інфраструктурі, необхідно мінімізувати використання електроенергії починаючи з 07:00 до 23:00 20 жовтня. Якщо всі українці знехтують цим правилом, потрібно буде готуватися до тимчасових відключень», – заявили в Офісі Президента.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у трьох областях запроваджено віялові відключення електроенергії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні