П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниВитяг з електронної трудової книжки можна замовити з дому

Витяг з електронної трудової книжки можна замовити з дому

Этот материал также доступен на русском языке
Щоб отримати витяг із трудової книжки, не обов'язково оббивати пороги кабінетів. Витяг з електронної книжки можна сформувати онлайн, скориставшись вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

Про це нагадали в головному управлінні ПФУ у Донецькій області.

Для замовлення такого електронного документа потрібно:

1. Авторизуватися на вебпорталі за допомогою кваліфікованого електронного підпису, банківської картки, електронного пенсійного посвідчення чи використовуючи «Дію.Підпис». Зробити це можна за посиланням.

2. У лівому боковому меню обрати пункти «Комунікації з ПФУ» – «Запит на отримання електронних документів».

3. Обрати тип звернення «Витяг з ЕТК» та заповнити обов’язкові поля, вказавши податковий номер, прізвище, ім’я, по батькові та номер телефону.

4. Надавши згоду на передачу та обробку персональних даних, натиснути «Відправити до ПФУ».

5. Отримати витяг можна в лівому боковому меню, обравши пункти «Мої звернення» – «Виконано». Документ можна зберегти у форматі pdf, а потім за необхідності роздрукувати.

Однак у багатьох виникає запитання: чи при нарахуванні пенсії замінює трудову книжку виписка з електронної трудової книжки? Чи обов’язково мати оригінал паперової форми, де є весь стаж?

Так, на сьогоднішній день витяг з електронної трудової книжки не замінює трудову книжку і при поданні заяви про призначення пенсії необхідно надати саме оригінал трудової книжки.

Нагадаємо, отримати інформацію про сплату ЄСВ та дату виплати пенсії можна на телефон.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні