П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаКомуналкаОплата комунальних послуг в опалювальний період: деякі українці отримають від держави компенсацію

Оплата комунальних послуг в опалювальний період: деякі українці отримають від держави компенсацію

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 жовтня в Україні збільшилась сума компенсації на оплату комунальних послуг вдвічі. Наразі українці можуть отримати 900 гривень на людину. Хто має право на збільшену компенсацію і як її оформити.

Окрема категорія громадян із 1 жовтня може отримувати від 900 грн компенсації щомісяця. Стосується це українців, які беруть участь у програмі «Прихисток». Ці громадяни одержують право на подвійну компенсацію, повідомляє прес-служба Міністерства з реінтеграції окупованих територій.

Так, у Програмі передбачено державну компенсацію за житлово-комунальні послуги тим, хто безоплатно прихистив внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих територій або зон проведення воєнних (бойових) дій.

Підвищення суми компенсації з 450 гривень на людину до 900 гривень стало можливим завдяки оновленому Меморандуму про співробітництво, який від імені Уряду уклав Мінрегіон із Товариством Червоного Хреста України.

У Постанові № 1094 від 30 вересня говориться, що власники житла отримуватимуть по 900 грн за людину за місяць, замість 450 грн, які були до 1 жовтня. Компенсація передбачена громадянам, що прихистили таких осіб:

  • що проживали в територіальних громадах, розташованих у районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні;
  • житло яких зруйноване або непридатне для проживання у результаті пошкодження через агресію РФ в Україні.

Для оформлення виплати власники житла мають подати заяву до органів місцевої влади, доповнивши її документами, що засвідчують особу розміщених ВПО. Крім того, необхідно вказувати зміни у кількості розміщених осіб або про припинення їхнього розміщення. Для того, щоб отримувати виплати від держави, потрібно не мати боргів за комуналку. Виплата компенсації провадиться до 20 числа наступного місяця.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як швидко заплатити за газ.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні