П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниДеяким категоріям українців хочуть кардинально змінити механізм призначення пенсії

Деяким категоріям українців хочуть кардинально змінити механізм призначення пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
В уряді вважають, що деяким категоріям пенсіонерів слід переглянути правила призначення пенсії.

Кого торкнутися зміни розповіла перша заступниця міністерства соціальної політики України Дар’я Марчак у інтерв’ю Соціальній інформаційній платформі.

Так, Дар’я Марчак заявила, що у найближчій перспективі планується забезпечити військових гідним пакетом соцзахисту, що спричинить перегляд механізму призначення військових пенсій. Вона додала, що на сьогоднішній день цей механізм є дуже складним і має свої нюанси.

“Для мене такою моральною частиною цієї складової є те, що згідно із законодавством, при підвищенні виплат військовим, які захищають нас на фронті тут і зараз, також підвищуються виплати і дуже великій когорті військових пенсіонерів, які отримали призначення пенсій раніше 2014 року. І тут постає питання: чи повинні ми мати єдиний підхід, загальний, для підвищення пенсій для всіх військових пенсіонерів?

Дар’я Марчак додала, що Мінсоцполітики працює над зміною механізму призначення військових пенсій із профільним парламентським комітетом та Міністерством ветеранів. За її словами, вже найближчим часом має вимальовуватись картина, як виглядатиме підтримка українських воїнів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що у Пенсійному фонді озвучили середній розмір пенсії в Україні.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні