Субота, 4 Травня, 2024
ГоловнаНовиниКабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду: кому до кінця року перерахують пенсії

Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду: кому до кінця року перерахують пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
Кабінет Міністрів затвердив бюджет Пенсійного фонду України на решту 2022 року.

Про це повідомили у прес-службі ПФУ.

Прибуткову частину бюджету визначено у сумі 594,2 млрд. грн. Видатки бюджету передбачені також у сумі 594,2 млн грн та враховують:

  • перерахунки пенсійних виплат, проведені у 2022 році (індексацію пенсій, перерахунки, пов’язані з підвищенням прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати у зв’язку з прийнятими законодавчими та іншими нормативно-правовими актами);
  • перерахунки, що відбудуться у грудні поточного року (у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму, встановленням доплати до 2500 грн. особам до 70 років, змінами у вирахуванні пенсій по інвалідності особам з-поміж учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС).

Також у видатках затвердженого бюджету за рахунок коштів Держбюджету України передбачено 0,360 млрд грн на погашення заборгованості за пенсійними виплатами (щомісячного довічного грошового утримання) за рішеннями суду та 0,150 млрд грн – на виплату пенсій, які не виплачені за період до місяця їх відновлення внутрішньо переміщеним особам та особам, які відмовилися від довідки про взяття на облік ВПО та зареєстрували місце проживання та постійно проживають на контрольованій Україною території.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому багато пенсіонерів не зможуть вийти на пенсію при досягненні 60 років.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні