Після досліджень фахівці прийшли до висновку, що саме персик має величезну кількість переваг і дуже позитивно впливає на роботу імунної системи та серця, пише Express.
Дієтологи говорять про те, що частина переваг може мати пряме відношення до того, що у складі фрукта є клітковина. Розчинна клітковина дозволяє нормалізувати рівень цукру в крові, а також допомагає контролювати холестерин. У свою чергу, нерозчинна клітковина потрібна для того, щоб повноцінно функціонувала травна система і не виникало запорів. У складі персиків багато вітаміну С та інших антиоксидантів, за допомогою яких можна значно знизити ризик розвитку проблем із серцево-судинною системою, а також раку та інсульту. Через наявність антиоксиданту бета-каротину персики не тільки мають хороший і насичений колір, але ще й позитивно впливають на зір, адже речовина при потраплянні в організм людини починає перетворюватися на вітамін А. Вибирати потрібно максимально стиглі плоди, адже тоді вони мають більше антиоксидантів.
Вчені раніше проводили дослідження і довели, що каротиноїди і кавова кислота, що містяться в персиках, здатні захистити від розвитку онкології. Речовини можуть не просто зупинити зростання доброякісних новоутворень шкірного покриву, але ще й не дозволяють їм згодом перетворитися на злоякісні. Крім того, у персиках багато поліфенолів, які можуть без проблем вбивати лише ракові клітини та не чіпають здорові. Фахівці розповідають про те, що в чашці фрукта, що порізає кубиками, міститься приблизно 319 мг калію. Це 6,8% від денної норми речовини, яка становить 4700 мг. Саме калій відповідає за зниження артеріального тиску. Хімічна речовина не дозволяє утворюватися каменям у нирках та захищає від інсульту.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як розпізнати інсульт.