Неділя, 8 Вересня, 2024
ГоловнаЗдоров'яВчені назвали фрукт, який знижує ризик виникнення інсульту

Вчені назвали фрукт, який знижує ризик виникнення інсульту

Этот материал также доступен на русском языке
Фрукти та овочі не тільки доповнюють наш раціон корисними речовинами, а ще можуть захистити організм від небезпечних захворювань. Дієтологи назвали один унікальний фрукт, який здатний не лише захистити від розвитку небезпечних захворювань, а ще й продовжити життя.

Після досліджень фахівці прийшли до висновку, що саме персик має величезну кількість переваг і дуже позитивно впливає на роботу імунної системи та серця, пише Express.

Дієтологи говорять про те, що частина переваг може мати пряме відношення до того, що у складі фрукта є клітковина. Розчинна клітковина дозволяє нормалізувати рівень цукру в крові, а також допомагає контролювати холестерин. У свою чергу, нерозчинна клітковина потрібна для того, щоб повноцінно функціонувала травна система і не виникало запорів. У складі персиків багато вітаміну С та інших антиоксидантів, за допомогою яких можна значно знизити ризик розвитку проблем із серцево-судинною системою, а також раку та інсульту. Через наявність антиоксиданту бета-каротину персики не тільки мають хороший і насичений колір, але ще й позитивно впливають на зір, адже речовина при потраплянні в організм людини починає перетворюватися на вітамін А. Вибирати потрібно максимально стиглі плоди, адже тоді вони мають більше антиоксидантів.

Вчені раніше проводили дослідження і довели, що каротиноїди і кавова кислота, що містяться в персиках, здатні захистити від розвитку онкології. Речовини можуть не просто зупинити зростання доброякісних новоутворень шкірного покриву, але ще й не дозволяють їм згодом перетворитися на злоякісні. Крім того, у персиках багато поліфенолів, які можуть без проблем вбивати лише ракові клітини та не чіпають здорові. Фахівці розповідають про те, що в чашці фрукта, що порізає кубиками, міститься приблизно 319 мг калію. Це 6,8% від денної норми речовини, яка становить 4700 мг. Саме калій відповідає за зниження артеріального тиску. Хімічна речовина не дозволяє утворюватися каменям у нирках та захищає від інсульту.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як розпізнати інсульт.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні