Інгредієнти:
1 склянка крупи манної, 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 1,5 чайної ложки розпушувача, 6 штук яблук середнього розміру, 100 грам вершкового масла, пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Змішати борошно, цукор, манку та розпушувач в одному посуді.
- Яблука очистити від шкірки та натерти на середній тертці.
- У форму для випічки натерти на тертці масло (30-40 грам) і розподілити.
- Насипати шарами по черзі борошно та яблука. Верхній шар має бути з борошна.
- Зверху натерти масло і розрівняти його по всій поверхні.
- Запікати в духовці при 180°С приблизно на 1 годину 20 хвилин. Поверхня має зарум’янитися.
- За бажанням зверху пиріг можна посипати цукровою пудрою.