Насамперед, зрізають всю надземну частину жоржин, залишивши пеньки заввишки 3-5 см. За допомогою лопати або вил, потрібно акуратно обкопати ґрунт навколо куща.
З великою обережністю витягують бульбове гніздо з ґрунту, так як бульби легко відламуються у кореневої шийки, а можна втратити весь матеріал.
Щоб бульби краще зберігалися, їх потрібно очистити від залишків ґрунту та промити у розчині марганцівки. Якщо цієї речовини у вас немає, можна замочити бульби на 30 хвилин у розчині фунгіциду. Після обробки бульби просушують на повітрі протягом кількох годин.
Ідеальна температура для зберігання бульб жоржин 5-7 ° С і вологість – 60-80%.
Протягом усього періоду зберігання необхідно регулярно оглядати бульби. Якщо виявите підгнілі ділянки, виріжте їх гострим ножем, місця зрізів присипте золою або товченим деревним вугіллям.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, чому буряк виріс гірким.