П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниШмигаль розповів, де уряд братиме гроші на виплату пенсій та зарплат бюджетникам

Шмигаль розповів, де уряд братиме гроші на виплату пенсій та зарплат бюджетникам

Этот материал также доступен на русском языке
Через війну свою роботу припинили багато підприємств, які поповнювали держбюджет, а це означає, що для виплат пенсій та зарплат бюджетникам може просто не вистачити грошей.

Уряд знайшов вихід із ситуації, що склалася – ці бюджетні витрати вдасться покрити за рахунок залучення фінансової допомоги від Євросоюзу. Відповідний меморандум щодо надання Україні 5 млрд євро фінансової допомоги прем’єр-міністр Денис Шмигаль підписав із керівництвом Єврокомісії.

Про це стало відомо з публікації самого прем’єра Дениса Шмигаля в Twitter, пише biz.today.ua.

“Підписав Меморандум про взаєморозуміння щодо надання Україні 5 млрд євро макрофінансової допомоги”, – пише глава українського уряду.

Особливу подяку за розуміння та підтримку Денис Шмигаль висловив президенту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн та виконавчому віце-президенту ЄК Валдісу Домбровскісу.

“Дякую @vonderleyen і @VDombrovskis за це рішення. Черговий жест ЄС, який має підтримати у перемозі у цій війні, відновленні та прагненні до європейського майбутнього”, – підкреслив Шмигаль.

Вже восьмий місяць в Україні триває повномасштабна війна, зруйновано багато підприємств, частина українців втратила роботу і якби не допомога Євросоюзу, то виплата пенсій та зарплат бюджетникам давно припинилася б.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що Шмигаль закликав українців заощаджувати електрику.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні