Інгредієнти:
помідори – 2-3 шт.,
дріжджі – 1 чайна ложка,
мука – 2 склянки,
сіль – 1 чайна ложка,
цукор – 1 чайна ложка,
олія – 5 столових ложок,
яйця – 2 шт.,
зелень – 1 пучок.
Приготування:
- Помідори нарізати шматочками та зробити томатне пюре. Якщо у вас немає помідорів, можна взяти звичайний томатний сік.
- Додати до томатного пюре дріжджі, сіль, цукор та перемішати.
- Влити в масу 2 столові ложки олії і знову перемішати.
- Додати борошно та замісити тісто.
- Скачати тісто в грудку і змастити крапелькою олії.
- Накрити миску з тістом плівкою і через 15 хвилин обім’яти його.
- Знову накрити тісто плівкою та залишити в теплому місці на 40 хвилин.
- Зелень порубати та пасерувати до м’якості на одній столовій ложці розігрітої олії.
- Готову зелень посолити і додати круто зварені яйця, нарізані кубиками.
- Тісто помістити на присипану борошном поверхню і розділити на дві частини.
- Кожну половинку тіста розкачати у прямокутник і змастити олією.
- З одного краю кожного прямокутника смужкою викласти половину начинки.
- Загорнути тісто рулетом і добре защипнути краї.
- Пальцями з рулету відокремити невеликі пиріжки однакового розміру.
- Заготовки викласти на лист, вистелений пергаментом.
- Випікати пиріжки в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.