Якщо ви хочете самі приготувати слабосолену рибку – скумбрію або оселедець, візьміть:
скумбрію або оселедець – 2 шт.,
воду – 1 л,
сіль – 3 столові ложки,
цукор – 1,5 столової ложки,
чорний перець горошком – 5 шт.,
запашний перець горошком – 5 шт.,
зірочки гвоздики – 3 шт.,
лавровий лист – 3 шт.,
коріандр – 1,5 чайної ложки.
Приготування:
- Почистіть рибу – відріжте голови, витягніть нутрощі і промийте тушку, наріжте її на кілька шматочків 3-4 см завширшки.
- Тепер приготуйте розсіл: прокип’ятіть у воді всі вказані приправи, процідіть отриманий розсіл і остудіть, викладіть рибу в ємність, залийте розсолом.
- Скумбрію слід залишити при кімнатній температурі на 12 годин, після чого помістити в холодильник на ніч. Оселедець залишити в приміщенні на 3 години, а потім перемістити в холодильник на 48 годин.