Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаГрошіНацбанк знову забороняє перекази з гривневих карток на картки іноземних банків

Нацбанк знову забороняє перекази з гривневих карток на картки іноземних банків

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні вводять заборону на перекази з гривневих карток на картки іноземних банків.

В Україні знову вводять заборону на перекази з гривневих карток українських банків на картки іноземних банків. Таким чином НБУ скасовує дозвіл на Р2Р-перекази за гривневими картками, який дали українцям у квітні 2022 року.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Р2Р-перекази з гривневих карток на картки іноземних банків практично вичерпали себе, кажуть у Нацбанку. У квітні 2022 року, коли українцям дозволили такі переклади, це дозволило громадянам підтримати фінансово своїх близьких, які опинилися за кордоном, пише today.ua.

Однак за час, що минув з початку війни, багато наших співвітчизників знайшли собі роботу в інших країнах, і роль такої фінансової підтримки почала зменшуватися. Водночас, деякі пристосувалися використати цей інструмент для того, щоб уникнути обмежень на купівлю валюти, встановлених НБУ.

Тому Нацбанк вважає, що настав час знову ввести заборону на такі перекази. Це допоможе акумулювати валютні запаси в Україні, адже сьогодні кожен долар і кожен євро допомагають нашій країні вистояти та сприяють її обороноздатності та виживанню вітчизняної економіки.

Проте така заборона не буде абсолютною

У деяких випадках не діятиме заборона на такі переклади. Так, українці зможуть перераховувати гроші за кордон для того, щоб оплатити лікування, транспортування хворих, а також витрати у разі смерті. Крім того, можна буде перераховувати гроші на навчання та у разі сплати аліментів.

Крім того, залишається можливість вільного переказу коштів за кордон між гривневими картками українських банків. Причому такі переклади здійснюються до будь-якої країни.

Можна буде також, як і досі, здійснювати Р2Р-перекази з валютних карток українських банків на картки іноземних банків, але лише у встановлених сумах. Максимальну місячну суму такого переказу обмежено 100 тисячами гривень (в еквіваленті).

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні