Середа, 24 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниКоли в Україну прийде бабине літо і якою погодою потішить жовтень?

Коли в Україну прийде бабине літо і якою погодою потішить жовтень?

Этот материал также доступен на русском языке
Останніми днями в Україні спостерігається по-справжньому осіння погода, яка більш характерна для жовтня, ніж вересня.

Якщо вірити прогнозам синоптиків, то якщо бабине літо настане наприкінці вересня, воно триватиме приблизно до 8 жовтня. Після цього в Україні температура повітря почне поступово знижуватися, і більше тепла чекати не варто, пише УНІАН.

За словами представника Укргідрометцентру Наталії Голені, наступ бабиного літа спрогнозувати складно, але здебільшого цей період настає у жовтні, на початку або в середині місяця, а іноді буває і в листопаді. За її словами, про те, що бабине літо все ж таки настало, можна говорити тоді, коли протягом приблизно 5 днів триматиметься суха і тепла погода, а температура повітря не опускатиметься нижче 15-20 градусів за Цельсієм. Водночас, за прогнозом синоптиків, можливий початок бабиного літа 2022 року слід очікувати вже 28-29 вересня, коли повітря прогріється до температури +18 градусів. Але наступні 10 днів в Україні стоятиме досить прохолодна погода.

Прогноз погоди на жовтень-2022 в Україні

Як повідомив народний синоптик Володимир Деркач, жовтень розпочнеться досить добре. Погоди на початку трохи зіпсують невеликі опади в середині декади (1-2 дні), а далі досить добре потеплішає і прийде довгоочікуване бабине літо, яке зачепить і початок другої декади.

Приблизно після свята Покрови (14 жовтня), зазначає Деркач, потроху почне заходити холодне повітря, зросте можливість опадів, хоч слабких, температура вночі сильно знизиться, але не менше 0 градусів.

Третій останній десятиденний відрізок жовтня значного тепла не передбачає, але очікуються 2-3 теплі дні протягом цієї декади. Деркач додав, що заморозки вночі досить слабкі, та опадів досить мало.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні