Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаДозвілляУкраїнці знову почали подорожувати, і разом із ними запрацювала майже половина туркомпаній...

Українці знову почали подорожувати, і разом із ними запрацювала майже половина туркомпаній країни

Этот материал также доступен на русском языке
Якщо порівнювати з минулим роком, то ринок туроператорів щодо організації подорожей Україною відновив свою роботу десь на 20-50%.

Туроператори, що спеціалізуються на внутрішніх мандрівках, почали поступово відновлювати свою діяльність з початку літа. Це стало можливим завдяки українцям, які наважилися подорожувати своєю країною під час війни.

Деякі компанії почали працювати ще з травня місяця, інші відновили свою діяльність лише нещодавно, каже голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів.

“Якщо порівнювати з минулим роком, то можна сказати, що ринок туроператорів, діяльність яких стосується організації подорожей Україною, відновив свою роботу десь на 20-50%”.

Кількість туроператорів, які займаються виключно організацією внутрішніх подорожей, залишилася незмінною – 363 компанії. А ось кількість туроператорів так званого “змішаного типу”, які займаються як організацією внутрішніх, так і закордонних подорожей, дещо зросла: з 2 486 до 2 499 компаній, – наводить статистику глава Держтуризму.

За перші півроку 2022 року зафіксовано спад надходжень до держбюджету: туристичні компанії сплатили за перше півріччя 2022 року лише 83 млн грн податків (2021 року надійшло 106 млн грн.)

“Хочу зазначити, що українці потроху почали дозволяти собі короткі подорожі країною з метою перезавантаження для того, щоб зберігати працездатність та психологічний спокій. І це дозволяє туроператорам, які займаються організацією подорожей Україною, відновлювати свою роботу”, – зазначає Мар’яна Олеськів.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні