Новини

Знаменитий суп Бозбаш – неповторний смак кавказької кухні

Інгредієнти:

  • ребра баранячі – 1 кг,
  • нут – 2 склянки,
  • картопля – 4 шт.,
  • масло вершкове топлене – 100 г,
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • томати у власному соку – 400 г,
  • болгарський перець – 2 шт.,
  • айва – 2 шт.,
  • часник – 6 зубчиків,
  • перець гострий – 1 шт.,
  • паприка – 1 столова ложка,
  • зерна коріандру розтерті – 1 столова ложка,
  • гранатовий сік – 100 г,
  • свіжа зелень – 70 г (кінза, петрушка, базилік),
  • перець чорний мелений, сіль – до смаку.

Приготування:

  1. Замочуємо нут на ніч у холодній воді. Вранці зливаємо воду, заливаємо свіжу, ставимо на вогонь і варимо приблизно 1,5 години – до повної готовності.
  2. Ребра розрізаємо на частини, промиваємо, заливаємо приблизно чотирма літрами води, ставимо на вогонь. Коли вода закипить, необхідно зняти піну і покласти моркву і цибулину в каструлю. Варимо бульйон годину.
  3. Після часу овочі дістаємо і викидаємо, а реберця перекладаємо в окрему тарілку. Бульйон проціджуємо.
  4. У сковороді розігріваємо топлене вершкове масло і обсмажуємо на ньому варені баранячі ребра.
  5. Обсмажені ребра перекладаємо в тарілку, а на сковороді смажимо цибулю, нарізану півкільцями, до золотистого кольору. Потім додаємо нарізану півкільцями моркву і смажимо все разом ще 10 хвилин.
  6. Томати у власному соку очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматки та викладаємо до обсмажених овочів, готуємо ще 5-7 хвилин.
  7. Перець очищаємо від насіння та нарізаємо півкільцями, айву ріжемо на невеликі шматки. Коли нут звариться, зливаємо з нього воду, викладаємо в каструлю баранячі ребра, обсмажені моркву та цибулю, перець та айву. Заливаємо м’ясо та овочі процідженим бульйоном і ставимо на півгодини варитись на повільному вогні. Потім додаємо нарізану кубиками картоплю, а коли вона розм’якшиться, додаємо подрібнений часник. Кидаємо в суп гострий перець (за бажанням). Наприкінці вливаємо гранатовий сік, додаємо коріандр, базилік і паприку, солимо і перчимо, варимо буквально пару хвилин, потім знімаємо з вогню і даємо настоятися. Готовий бозбаш подаємо, прикрасивши свіжою зеленню.

Новое на сайте

  • Новини

Ніжне та розсипчасте печиво «Трюфель» на яєчних жовтках – незаслужено забутий рецепт

Є страви, які родом з дитинства, їх готували наші мами, бабусі, але зараз ці рецепти…

07/05/2024 05:26
  • Статті

Ефективне видалення відходів: вибір та ціни на насоси для септиків та вигрібних ям

Якщо ви є власником ферми або мешкаєте у приватному будинку, правильне видалення відходів є важливою…

06/05/2024 23:23
  • Новини

Незвичайний та цікавий сусід для томатів: посадіть поряд цю рослину і забудете про шкідників

Помідори часто страждають від різних шкідників та хвороб, які заважають овочеводам зібрати добрий урожай. Але…

06/05/2024 22:54
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 7 травня

7 травня очікуються дощі на Вінниччині, у західних та північних областях, на решті території країни…

06/05/2024 22:18
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 7 травня

Чи варто очікувати цього дня геомагнітних хвилювань?

06/05/2024 21:43
  • Статті

Зміцнити серце та врятуватися від нападів стенокардії допомагає особливий відвар трав

Серцево-судинні захворювання є однією з провідних причин смерті у багатьох країнах світу. І тому важливо…

06/05/2024 20:59