Новини

Знаменитий суп Бозбаш – неповторний смак кавказької кухні

Інгредієнти:

  • ребра баранячі – 1 кг,
  • нут – 2 склянки,
  • картопля – 4 шт.,
  • масло вершкове топлене – 100 г,
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • томати у власному соку – 400 г,
  • болгарський перець – 2 шт.,
  • айва – 2 шт.,
  • часник – 6 зубчиків,
  • перець гострий – 1 шт.,
  • паприка – 1 столова ложка,
  • зерна коріандру розтерті – 1 столова ложка,
  • гранатовий сік – 100 г,
  • свіжа зелень – 70 г (кінза, петрушка, базилік),
  • перець чорний мелений, сіль – до смаку.

Приготування:

  1. Замочуємо нут на ніч у холодній воді. Вранці зливаємо воду, заливаємо свіжу, ставимо на вогонь і варимо приблизно 1,5 години – до повної готовності.
  2. Ребра розрізаємо на частини, промиваємо, заливаємо приблизно чотирма літрами води, ставимо на вогонь. Коли вода закипить, необхідно зняти піну і покласти моркву і цибулину в каструлю. Варимо бульйон годину.
  3. Після часу овочі дістаємо і викидаємо, а реберця перекладаємо в окрему тарілку. Бульйон проціджуємо.
  4. У сковороді розігріваємо топлене вершкове масло і обсмажуємо на ньому варені баранячі ребра.
  5. Обсмажені ребра перекладаємо в тарілку, а на сковороді смажимо цибулю, нарізану півкільцями, до золотистого кольору. Потім додаємо нарізану півкільцями моркву і смажимо все разом ще 10 хвилин.
  6. Томати у власному соку очищаємо від шкірки, нарізаємо на шматки та викладаємо до обсмажених овочів, готуємо ще 5-7 хвилин.
  7. Перець очищаємо від насіння та нарізаємо півкільцями, айву ріжемо на невеликі шматки. Коли нут звариться, зливаємо з нього воду, викладаємо в каструлю баранячі ребра, обсмажені моркву та цибулю, перець та айву. Заливаємо м’ясо та овочі процідженим бульйоном і ставимо на півгодини варитись на повільному вогні. Потім додаємо нарізану кубиками картоплю, а коли вона розм’якшиться, додаємо подрібнений часник. Кидаємо в суп гострий перець (за бажанням). Наприкінці вливаємо гранатовий сік, додаємо коріандр, базилік і паприку, солимо і перчимо, варимо буквально пару хвилин, потім знімаємо з вогню і даємо настоятися. Готовий бозбаш подаємо, прикрасивши свіжою зеленню.

Новое на сайте

  • Новини

Кімнатні рослини, які як магніт притягують кохання та добробут у кожну оселю

Кожна домашня рослина не лише прикрашає інтер'єр, але й приносить радість своєму господареві.

22/11/2024 14:31
  • Новини

Несподіваний інгредієнт, який зробить котлети соковитими та ніжними

Котлети — це класична страва, яка є важливою частиною української кухні. Це ситна, смачна та…

22/11/2024 13:39
  • Статті

Як вибрати диван для дому: повний гід

Щоб вибрати ідеальний диван, важливо враховувати безліч факторів – від розмірів та форми до матеріалів…

22/11/2024 13:04
  • Новини

В Україні планують заборонити небажані дзвінки: що пропонує новий законопроєкт

Українців можуть позбавити небажаних дзвінків. Новий законопроєкт передбачає можливість ідентифікації абонентів, які порушують ваш спокій.…

22/11/2024 12:41
  • Новини

“Ощадбанк” змінює правила: як це вплине на ваші фінанси

Вже з 1 грудня 2024 року клієнтів "Ощадбанку" очікують суттєві нововведення. Чи стануть послуги банку…

22/11/2024 11:42
  • Новини

Стартує прийом заявок на отримання новорічних подарунків поштою для дітей

Фінансовий ліміт на один подарунок становить 1500 грн. Фото листів будуть публікуватися на сторінці фонду…

22/11/2024 10:53