Середа, 8 Травня, 2024
ГоловнаГрошіМінімальна зарплата в Україні зросте, але пізніше: стало відомо, скільки отримуватимуть українці

Мінімальна зарплата в Україні зросте, але пізніше: стало відомо, скільки отримуватимуть українці

Этот материал также доступен на русском языке
В Україні цього року має збільшитися мінімальна зарплата: скільки отримуватимуть українці

1 жовтня 2022 року мала піднятися мінімальна заробітна плата в Україні, але війна внесла свої корективи. В уряді розповіли, коли українцям піднімуть зарплати і на скільки, пише totay.ua.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, анонсоване раніше підвищення мінімальної зарплати відбудеться лише на два місяці пізніше – 1 грудня 2022 року. Наголошується, що заробітна плата зросте на 200 гривень – з 6,5 тисяч гривень до 6,7 тисяч гривень.

На жаль, поки що немає жодних позитивних передумов на майбутнє, щоби була можливість підняти мінімалку наступного року. Тим часом пенсії буде проіндексовано з 1 березня 2023 року.

“Наступного року ми плануємо виконувати всі наші соціальні зобов’язання. Мінімальна заробітна плата, як і планувалося, збільшиться у грудні до 6,7 тисяч гривень і буде такою стабільно протягом наступного року”, – зазначив прем’єр-міністр України.

З 1 січня 2023 року мінімальна заробітна плата становитиме 6,7 тисяч гривень, а прожитковий мінімум – 2,6 тисяч гривень.

Цього року Кабмін схвалив проект українського бюджету наступного року, і його було передано на розгляд ВР. Важливим його напрямком буде фінансування соціальних програм: 35% видатків складатимуть пенсії, субсидії, допомога малозабезпеченим сім’ям, виплати внутрішньо переміщеним особам, витрати на медицину та освіту. Передбачається, що середньорічний курс долара коливатиметься близько 42 гривень.

Нагадаємо, зарплата зросте до 18,5 тисяч гривень. У Кабміні спрогнозували зростання доходів українців.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні