М’ясо для українців є невід’ємним елементом щоденного раціону. Зазвичай любителі цього продукту не замислюються, яке з них корисніше – червоне чи біле.
Однак дієтологи впевнені, що різниця між видами м’яса існує, до того ж його правильне вживання може позитивно впливати на всю роботу організму, повідомляє 1plus1.ua.
Корисні властивості м’яса:
- М’ясо – унікальне джерело білка, вітамінів групи В.
- Забезпечує нормальну роботу всіх органів та систем.
- містить залізо, вкрай необхідне для кровотворення.
М’ясо умовно ділять на біле та червоне. Біле м’ясо – це свійська птиця, а також кролик, риба та інші морепродукти.
Червоне м’ясо – це баранина, яловичина та свинина. Качка, хоч і є м’ясом свійської птиці, але також відноситься до червоного м’яса.
Дієтологи вважають, що червоне м’ясо менш корисне, ніж біле. Там занадто багато насичених жирів та холестерину, який провокує збільшення ваги, а також може бути шкідливим для серця. Вживання червоного м’яса у нерозумних кількостях може призводити до розвитку раку.
Біле м’ясо навпроти майже не має протипоказань з боку лікарів, воно ідеально підходить тим, хто намагається схуднути, знизити рівень холестерину в крові та веде здоровий спосіб життя. Вони рекомендують для щоденного раціону вибирати кролятину, адже вона краще за всі сорти м’яса засвоюється в нашому організмі, є нежирною і містить більше білка та ненасичених жирних кислот, які життєво необхідні нашому організму. З червоних сортів найкращою вважається телятина, її рекомендують їсти всім, хто на дієті та навіть маленьким дітям.
Втім, однозначно сказати, яке м’ясо корисніше – біле чи червоне – складно. Все залежить від того, скільки саме його в раціоні та в якому вигляді воно вживається.
Вважається, що щоденна норма м’яса має бути 1 г на 1 кг нормальної ваги. Тобто для дорослої людини це приблизно 70 г м’яса на день.