За словами експертів, людям похилого віку потрібно вводити до раціону білокачанну капусту. Це універсальний продукт, який можна вживати у різних варіантах: свіжому, тушкованому, відвареному чи квашеному, повідомляє Ukr.Media.
Якщо не можна свіжу капусту у вигляді салату, оскільки можуть бути якісь проблеми із травленням у вигляді метеоризму, її можна заквасити, можна використовувати тушкований варіант, — кажуть дієтологи.
Насамперед білокачанна капуста містить вітамін С, який особливо важливий восени. Він допомагає захистити організм від застуд та вірусних інфекцій. Крім того, в цьому овочі міститься багато корисної клітковини та харчових волокон, необхідних для здоров’я кишківника.
Якщо говорити саме про квашену капусту, то вона допоможе покращити мікрофлору кишечника та збагатити її корисними бактеріями.
Під час квашення капусти відбувається аналогічний процес, як і при сквашуванні молочних продуктів. Квашена капуста – це своєрідний пробіотик лише у рослинному виконанні.