П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЯку роботу та за які гроші можуть отримати у Німеччині українські біженці...

Яку роботу та за які гроші можуть отримати у Німеччині українські біженці без знання мови

Этот материал также доступен на русском языке
Стало відомо, на які вакансії та зарплати вони можуть розраховувати без знання мови.

Німеччина стала одним із найбільш затребуваних напрямків серед українських біженців. У цій країні зупинилися близько 900 тисяч наших співвітчизників, яким потрібна робота, розповідає today.ua.

Робота в Німеччині – одна з головних цілей для українських біженців, які вирішили зупинитись там на час війни. Голова Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойніков зазначив, що наші земляки їдуть до ФРН тому, що там розвинена економіка та високі соціальні стандарти.

За словами експерта, 345 тисяч українців офіційно зареєструвалися у центрах зайнятості та активно розглядають пропозиції щодо роботи. Понад 144 тисячі біженців з нашої країни записалися на інтеграційні курси, щоб вивчити мову і в майбутньому розраховувати на більш високий дохід.

У Німеччині багато вакансій для робітників. Однак треба враховувати, що більшість приїжджих – не сильні чоловіки у віці, а жінки з дітьми.

За словами Воскобійника, українці не палають бажанням працювати у сільському господарстві, де багато вільних місць. Вони намагаються влаштуватися не на поля, а в цехах та приміщеннях, де комфортніші умови праці.

Зараз мінімальна зарплата у Німеччині – 10 євро на годину. З наступного місяця ця сума зросте до 11,5 євро за годину. Багато вакансій не передбачають знання мови, а оплата буде ще вищою.

Без знання німецької мови можна влаштуватися кухарем та отримувати від 1900 євро на місяць. Посудомийницям та покоївкам пропонують 1500 євро на місяць.

Пакувальники кави отримують понад 2000 євро. Роботодавці пропонують житло та віднімає за нього 150 євро на місяць. При цьому вихідний у робітників – неділя.

Адміністратори на ресепшен можуть отримувати 1500-2000 євро на місяць і при цьому безкоштовно харчуватися на території готелю. Однак їм потрібно означати англійську мову.

Василь Воскобойникот нагадав, що в Німеччині – одна з максимальних зарплат у Європі, але й рівень життя набагато вищий – дорожче житло та продукти.

“Якщо порівняти, наприклад, працевлаштування в Чехії та Німеччині, то людина в Німеччині відкладе на місяць на €200-300 більше”, – зазначив експерт.

Сайти, на яких можна шукати роботу в Німеччині:

Jooble;
Job Aid Ukraine;
Amount Work;
Razem Jobs;
EuropaJobs;
Загранработа.

Нагадаємо, Німеччина не може більше приймати українських біженців.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні