Четвер, 28 Березня, 2024
ГоловнаНовини19 вересня – День народження "Смайлика": що це за свято

19 вересня – День народження “Смайлика”: що це за свято

Этот материал также доступен на русском языке
19 вересня – 262-й день року за григоріанським календарем. До кінця року залишається 103 дні. Сьогодні у світі відзначають День народження Смайлика та Міжнародний день наслідування піратів.

День народження смайлика – історія свята

Саме 19 вересня 1982 року професор Університету Карнегі-Меллона Скотт Фалман вперше запропонував використовувати три символи, що йдуть поспіль – двокрапка, дефіс і дужку, що закриває, для позначення «усміхненого обличчя» в тексті, який набирається на комп’ютері. Це було серйозне поповнення електронного лексикону.

За 40 років свого існування «смайлик» став незмінним атрибутом електронного спілкування, і багато хто вже не може уявити, як можна було б без нього обходитися. І, звичайно, за цей час з’явилося безліч «смайликів», що несуть різне смислове та емоційне забарвлення.

Зараз «смайлик» замінює те, чого не дістає у спілкуванні через чат або електронну пошту – інтонацію голосу та міміку. «Смайли» допомагають краще зрозуміти співрозмовника, вловити його настрій, і взагалі вони просто забавні і викликають тільки позитивні емоції.

Що сталося в Україні та світі 19 вересня?

  • 1648 – у Квебеку Жаком Бойдон (Jaceques Boisdon) відкрито першу в Канаді таверну
  • 1841 — збудовано першу міжнародну залізницю (Страсбург-Базель)
  • 1864 – у США запатентовані відкидні сидіння в автомобілях
  • 1888 – у бельгійському курорті Спа пройшов перший в історії конкурс краси. Переможницею було визнано 18-річну креолку з Гваделупи Берта Сукаре
  • 1891 – до Канади (Монреаль) прибули перші українські поселенці
  • 1985 — землетрус у Мехіко, внаслідок підземних поштовхів силою 8,1 балів за шкалою Ріхтера загинуло близько 9 000 людей, десятки будівель були повністю зруйновані.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята і події відбулися 12 вересня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні