П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 17 вересня – День рятівника України

Цей день в історії: 17 вересня – День рятівника України

Этот материал также доступен на русском языке
17 вересня – 260-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 105 днів. Цього дня у світі відзначаються Всесвітня акція "Очистимо світ", Міжнародний день безпеки пацієнта, День "Час вийшов", Міжнародний день кантрі-музики.

День рятівника України та ікони “Неопалима Купина”

Це професійне свято всіх працівників Міністерства надзвичайних ситуацій України. Щороку 17 вересня в Україні відзначається День рятівника – професійне свято тих, хто рятує людей від вогню, проводить аварійно-рятувальні операції та робить внесок у справу захисту населення та територій від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

День рятувальника було встановлено 12 вересня 2008 року. Рятувальники допомагають людині зберегти найцінніше – це здоров’я та життя. І дуже часто ці професіонали ризикують своїм власним здоров’ям та навіть своїм життям!

МНС-ники рятують людей, які потрапили у надзвичайні ситуації, захищають їхнє життя та здоров’я.

Іноді їм доводиться допомагати у біді навіть тваринам.

Рятувальник має бути не тільки сильним, сміливим, спритним та рішучим. Ця людина має спеціальні знання і навички, має відмінну реакцію, вміє швидко приймати рішення і не боїться брати на себе відповідальність. Рятувальники – це герої!

Додало роботи нашим рятувальникам військове вторгнення РФ. Це завдяки їм врятовано багато життів наших співвітчизників.

Зовсім не випадково українські рятувальники відзначають своє професійне свято у день церковного свята на честь Ікони Божої Матері, яка називається «Неопалима Купина». Ця ікона є покровителькою пожежників та рятувальників. Перед нею моляться ті, хто потрапив у біду та ті, хто допомагає людям у надзвичайних ситуаціях.

День фармацевтичного працівника: історія свята

Також сьогодні відзначають своє професійне свято працівники фармакології.

Третя субота вересня – день, який в Україні асоціюється із професійним святом співробітників фармакології.

Професійне свято фармацевтів було засноване Президентом України 7 вересня 1999 року. Згідно з Указом президента України “Про День фармацевтичного працівника” від 7 вересня 1999 року № 1128/99, свято фармацевта встановлено в Україні “…на підтримку ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та враховуючи значний внесок працівників фармацевтичної галузі в охорону здоров’я населення…” .

Що сталося в Україні та світі 17 вересня?

  • 1598 – голландські моряки відкрили Маврикій.
  • 1787 – Конституційний конвент у Філадельфії прийняв нову Конституцію США. Зі союзу окремих незалежних штатів США перетворилися на федеративну державу. Главою держави та головнокомандувачем збройних сил став президент, термін правління якого становив чотири роки. Законодавча влада належить Конгресу, що складається із Сенату та Палати представників. Судова влада перебувала у компетенції Верховного суду.
  • 1809 – укладено Фрідріхсгамський мир між Росією та Швецією, за умовами якого Фінляндія відійшла до складу Росії на правах автономії.
  • 1924 — у Женеві відкрили першу у світі приватну міжнародну школу, в якій навчалося 8 осіб.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 12 вересня.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні