П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниБезробітні українці можуть отримати субсидію на оплату комунальних послуг: що для цього...

Безробітні українці можуть отримати субсидію на оплату комунальних послуг: що для цього потрібно

Этот материал также доступен на русском языке
Українці, які залишилися без роботи, зможуть отримати субсидію для оплати житлово-комунальних послуг, виходячи з розміру допомоги по безробіттю. Для цього їм необхідно зареєструватися в центрі зайнятості та отримати офіційний статус безробітного.

Про це в ефірі телемарафону розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко,  пише Обозреватель.

За словами Віталія Музиченка, таку можливість було передбачено для українців ще під час карантину, спровокованого COVID-19.

“Наразі картина доходів сім’ї може змінюватися кардинально у швидкому темпі. Тому ще на період карантину було передбачено, що громадяни, які зареєструвалися в центрах зайнятості та отримують допомогу з безробіття, можуть звернутися та отримати субсидію з урахуванням не доходу за попередні 6 місяців [як зазвичай] , а розміру цієї допомоги за попередній місяць”, – розповів заступник міністра.

Варто нагадати, що Володимир Зеленський підписав мораторій на підвищення комунальних тарифів. Це означає, що під час воєнного стану та шість місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, забороняється підвищення тарифів для населення.

Крім заборони на підвищення тарифів за послуги на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) та послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, мораторій діє також на послуги з розподілу природного газу.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що українцям назвали найпростіший та швидкий спосіб оформлення субсидії.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні