Вівторок, 7 Травня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 27 серпня – День авіації України

Цей день в історії: 27 серпня – День авіації України

Этот материал также доступен на русском языке
27 серпня – 239-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 126 днів. Цього дня у світі відзначаються День першого поцілунку, Міжнародний день лотереї.

День авіації України

Це свято започатковано у 1993 році указом президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи “авіаторів Збройних Сил України, прикордонних військ України, Національної гвардії України та працівників авіаційної промисловості та транспорту”.

Вважається професійним святом військових та цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості та транспорту. Зазначається щорічно в останню суботу серпня.

День українського сала

27 серпня українці відзначають День сала, яке вважається національним продуктом і є практично в кожному українському домі.

Любов українців до салу виправдана не тільки його смаком, а й корисними властивостями, які підтвердили експерти.

У складі цього продукту є вітаміни А, Е, D, F, мікроелемент селен. Одна з найцінніших складових — арахідонова кислота, яка стимулює роботу головного мозку і серцевого м’яза, покращує роботу нирок, виводить із крові зайвий холестерин згустки. Дієтологи вважають, що любов до салу пояснює довголіття української нації. Відомо, що наші пращури вживали сало майже щодня, виключаючи піст.

Що сталося в Україні та світі 27 серпня?

  • 1859 – свердловина, пробурена Едвіном Дрейком у штаті Пенсільванія, дала першу нафту. Це була перша нафтова свердловина, технологія буріння якої знайшла широке поширення. Цього дня вважають початком “нафтової ери”.
  • 1916 — Королівство Румунія оголосило війну Австро-Угорщини.
  • 1934 — прийнята ухвала про заборону знищення лісу в 50-кілометровій зоні навколо Києва.
  • 1955 – вийшло перше видання Книги рекордів Гіннеса.
  • 1977 – на Чорнобильській АЕС запустили в дію 1-ий енергоблок.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які свята відзначають 22 серпня.

Нове на сайті