Четвер, 19 Вересня, 2024
ГоловнаНовиниСкільки платять військовим на передовій та поза зоною бойових дій (інфографіка)

Скільки платять військовим на передовій та поза зоною бойових дій (інфографіка)

Этот материал также доступен на русском языке
Стало відомо, скільки насправді отримують військові на передовій та поза зоною бойових дій.

Зарплата військових залежить від військового звання, стажу служби та її інтенсивності. При цьому, крім основної зарплати, яка залежить від цих показників, є ще й додаткова грошова винагорода, яка виплачується під час воєнного стану.

Величина цієї додаткової винагороди залежить від того, де знаходився військовий протягом місяця: у тилу чи брав участь у боях на передовій. Як нараховують додаткову зарплату військовим, розповів апостроф.

Розмір основної зарплати не залежить від того, чи оголошено в країні воєнний стан, чи йдуть на фронті бої. Він залежить лише від військового звання та стажу служби. А ось додаткова грошова винагорода може бути різною:

  • для тих, хто не бере участі в бойових діях,
  • і для тих, хто бере участь безпосередньо в боях.

Усім військовим (крім строковиків) під час дії воєнного стану доплачують щомісяця по 30 тисяч гривень.

При цьому військовим, які безпосередньо беруть участь у бойових діях (також крім строковиків), покладено доплату у розмірі 100 тисяч гривень на місяць. Щоправда, її платять лише за дні, які військовий провів безпосередньо на передовий.

Її розраховують таким чином: загальну суму, тобто 100 тисяч гривень, ділять на кількість днів на місяць, а потім отриману одноденну виплату множать на кількість днів, які боєць був на передовій. А за решту днів йому доплачують за тарифом 30 тисяч на місяць, тобто по тисячі на день.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні