П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Пенсійному фонді підказали, як розрахувати розмір майбутньої пенсії: відеоінструкція

У Пенсійному фонді підказали, як розрахувати розмір майбутньої пенсії: відеоінструкція

Этот материал также доступен на русском языке
Усіх нас цікавить питання, яку ми будемо отримувати пенсію, особливо актуально це стає перед самим виходом на заслужений відпочинок. Дізнатися про розмір майбутньої пенсії досить просто.

Самостійно підрахувати розмір майбутньої пенсії українці можуть за допомогою «Пенсійного калькулятора» в онлайн-режимі на веб-порталі електронних послуг ПФУ.

Пенсійний калькулятор – це електронний сервіс, за допомогою якого можна спрогнозувати розмір пенсійної виплати за віком та загальним стажем. Для того, щоб скористатися Пенсійним калькулятором, потрібно:

  • зареєструватися на Порталі ПФУ за допомогою електронного цифрового підпису або Дія.Підпис.
  • вибрати алгоритм розрахунку пенсії – як за введеними даними, так і з огляду на стаж, отриманий на дату настання пенсійного віку.
  • актуалізувати дані про трудову діяльність – доповнити періоди трудової діяльності з визначенням зарплати та відредагувати суми щомісячного заробітку (за потреби).
  • здійснити розрахунок пенсії та натиснути кнопку “Зберегти та розрахувати”.

Користувач зможе переглянути дані про розмір пенсії з урахуванням страхового стажу на дату розрахунку та протокол розрахунку. Пенсійний фонд також опублікував відеоінструкцію, де показав, як це зробити покроково.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні