Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Міносвіти розповіли, як навчатимуться українські школярі з 1 вересня

У Міносвіти розповіли, як навчатимуться українські школярі з 1 вересня

Этот материал также доступен на русском языке
З 1 вересня українські школярі навчатимуться за очною, дистанційною та змішаними формами залежно від ситуації та можливостей фонду захисних споруд.

Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

За словами міністра Сергія Шкарлета, форму організації освітнього процесу обиратимуть залежно від ситуації безпеки у кожному населеному пункті. Її визначатимуть відповідним рішенням військово-цивільних адміністрацій.

“Рішення приймається за участю батьків учнів. Якщо батьки не погоджуються з очною формою навчання, вони можуть обрати дистанційну форму або індивідуальний графік, або перевести дитину на екстернатну або сімейну форму навчання. Для учнів, батьки яких виберуть онлайн-навчання, у навчальному закладі можуть організовуватимуться окремі класи з дистанційною формою організації освітнього процесу. Жодна дитина не буде поза освітнім процесом”, – сказав Шкарлет.

Міністр наголосив, що форма навчання може змінюватися протягом навчального року в залежності від ситуації у населеному пункті.

У міністерстві також повідомили, що органи управління освітою та керівники закладів загальної середньої освіти провели опитування серед батьків щодо організації навчання.

Зараз із 12,8 тисяч шкіл за очною формою планують розпочати навчання три тисячі, за дистанційною – майже 5,7 тис., а за змішаною – 4 тис.

У Міносвіти зазначили, що 1,3 тисячі шкіл розташовані на тимчасово окупованих територіях.

“Всі заклади загальної середньої освіти Донецької, Луганської, Харківської та Херсонської областей працюватимуть за дистанційною формою. Не працюватимуть за очною формою закладу у Запорізькій та Одеській областях”, – додав Шкарлет.

За всіма формами навчання функціонуватимуть заклади у 17 областях України.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що з 1-го вересня в Україні оновлять навчальну програму.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні