П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаКоли збирати баклажани і як дізнатися, що овоч дозрів?

Коли збирати баклажани і як дізнатися, що овоч дозрів?

Этот материал также доступен на русском языке
Баклажани належать до тих овочів, які потрібно збирати вчасно, інакше можна зашкодити здоров'ю. Адже перестиглий баклажан накопичує небезпечну отруйну речовину соланін.

У баклажанів з синьою шкіркою в стадії технічної стиглості вона стає глянсовою. У білих набуває інтенсивного молочного кольору. Також можна визначити стадію зрілості натисканням пальця на плід: якщо пружинить і легко повертається до вихідного стану – час зривати.

Майте на увазі, що баклажани важливо збирати вчасно, оскільки перезрілі плоди накопичують отруйну речовину – соланін. Збирання плодів починають, коли вони повністю сформувалися, наростили м’ясисту м’якоть і пофарбувалися в сортовий колір. Плоди, що змінили забарвлення з фіолетового на коричневе і стали м’якими, краще не їсти.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як заморозити баклажани на зиму.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні