Вівторок, 19 Березня, 2024
ГоловнаГрошіУ Кабміні анонсували виплату одноразової допомоги у розмірі 12 тисяч гривень: хто...

У Кабміні анонсували виплату одноразової допомоги у розмірі 12 тисяч гривень: хто отримає гроші

Этот материал также доступен на русском языке
Деякі спеціалісти отримають одноразову адресну грошову допомогу у п'ятиразовому розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому на 1 січня поточного року. Враховуючи, що станом на 1 січня 2022 року прожитковий мінімум для працездатних осіб становить 2481 грн., розмір такої допомоги становитиме 12405 грн.

Одноразову адресну грошову допомогу отримають випускники закладів вищої освіти, які уклали договір про роботу на посаді педпрацівників. Підставою є відповідна постанова КМУ Про надання одноразової адресної грошової допомоги деяким категоріям випускників вищих навчальних закладів, пише НВ.

Хто може розраховувати на допомогу?

Зокрема допомогу отримають випускники закладів вищої освіти, які отримали:

  • освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста;
  • ступінь молодшого бакалавра, бакалавра або магістра спеціальностей у галузі знань 01 Освіта/педагогіка;
  • ступінь бакалавра, магістра іншої спеціальності та галузі знань.

Що потрібно для отримання грошей?

Умовою отримання допомоги є укладення договору про роботу на посадах педагогічних працівників у загальних середніх та професійних установах (професійно-технічної) освіти. Договір має бути укладений терміном не менше трьох років.

Для отримання грошової допомоги необхідно подати заяву на її надання до вищої освіти, де випускник отримав диплом. До заяви подається пакет документів, а саме:

  • копія трудової книжки (за наявності);
  • копія договору про роботу на посаді педагогічного працівника в установі загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти.

Заяву необхідно подати не пізніше ніж 10 жовтня. У свою чергу адміністрація вишів передає такі заяви до департаментів освіти та науки обласних держадміністрацій чи Київської міської держадміністрації до 15 жовтня.

У Міністерстві освіти і науки України зазначають, що виплата допомоги випускникам, які завершили навчання у листопаді-грудні, здійснюється на загальних підставах до кінця року, що настає після року, в якому було завершено навчання.

У разі подання заяви на отримання допомоги до 10 жовтня кошти виплачуватимуть до кінця поточного року.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, хто зможе отримати допомогу від Червоного Хреста.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні