Вівторок, 16 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниНімеччина змінила правила для українських біженців із 1 вересня

Німеччина змінила правила для українських біженців із 1 вересня

Этот материал также доступен на русском языке
Власти Германии опубликовали изменения в правилах пребывания украинских беженцев на территории страны. С 1 сентября для украинцев начнется отсчет дней безвизового пребывания в Германии. До окончания 90-дневного срока им необходимо подать заявку на регистрацию по 24 параграфу AufenthG.

До 31 серпня всі українські громадяни, які втекли від війни, можуть перебувати на території ФРН без урахування днів безвізового режиму з ЄС, а з 1 вересня починається відлік днів безвізу з дня в’їзду до Німеччини.

Зміни з 1 вересня

До 31 серпня українці мають право на в’їзд до Німеччини, незалежно від кількості днів перебування в ЄС та наявності депортації. Також перебування в країні до кінця літа можливе без оформлення.

Проте з 1 вересня починається облік часу перебування в країні — рахуватимуться всі дні, починаючи з 24 лютого 2022 року.

Якщо громадяни України вже використали 90 днів німецького безвізу, їм необхідно до 1 вересня або подати заяву на тимчасовий захист, або залишити Німеччину на три місяці.

У будь-якому випадку, українці зобов’язані подати заявку на реєстрацію за параграфом 24 AufenthG до закінчення 90 днів, якщо ця дата лежить в межах з 1 вересня по 1 грудня.

Оформлення тимчасового захисту після 31 серпня

Реєстрація до Німеччини можлива на весь час війни, при цьому після закінчення 90-денного терміну безвізового перебування українцям доведеться залишити країну на 90 днів, щоб мати можливість знову до неї в’їхати.

Також зазначається, що оновлені правила передбачають продовження перехідного регламенту про перебування українців у Німеччині до 28 лютого 2023 року. Таким чином влада країни полегшує перебування українців у Німеччині, який приїде в країну до 20 листопада 2022 року.

Джерело: Фокус

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні