П’ятниця, 26 Квітня, 2024
ГоловнаДачаЯкий салат можна посіяти у серпні?

Який салат можна посіяти у серпні?

Этот материал также доступен на русском языке
Запитання читачки: «Наша сім'я вже п'ять років захоплюється вирощуванням салатів. Ці зелені овочі дуже смачні та корисні, та й від моменту посадки до збирання врожаю проходить лише 30-35 днів. Однак чула, що існують супершвидкости різні різновиди цієї культури. Чи це правда? Якщо так, чи можна їх посіяти у серпні?»

Зверніть увагу на салатну листову гірчицю. Це однорічна рослина має неперевершену скоростиглість – від посіву до збирання проходить 18-20 днів.

Листова гірчиця росте на будь-якому родючому ґрунті. Це досить холодостійка і жаростійка рослина. Сіяти її краще конвеєрним способом – тобто через кожні два тижні з ранньої весни до пізньої осені.

При формуванні грядок для гірчиці додають піввідра компосту на 1 кв. м, ґрунт перекопують, розрівнюють, поливають. У спекотний період для неї можна вибрати затінене місце. Насіння сіють на глибину 1 см, роблячи відстань між рядами 10-12 см. Коли на рослинах з’являться 2-3 листочки, сходи проріджують так, щоб між рослинами була відстань 3-4 см. Догляд за гірчицею полягає в розпушуванні та поливанні. Поливати треба двічі на тиждень, але не рясно. При нестачі вологи листя стає грубим, несмачним і рослина швидко стрілкується.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як отримати потрійний урожай малини.

Микола Моторний, агроном

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні