Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 16 серпня – День пам'яті Елвіса Преслі

Цей день в історії: 16 серпня – День пам’яті Елвіса Преслі

Этот материал также доступен на русском языке
16 серпня – 228-й день року за григоріанським календарем. До кінця року лишається 137 днів.

У понеділок, 16 серпня, у світі відзначають Всесвітній день повітряних зміїв, День чоловічої краси. У Домініканській Республіці цього дня відзначають День відродження (1863), у Парагваї – День захисту дітей, у США – День битви при Беннінгтоні, Національний день парашутиста та День Елвіса Преслі.

День пам’яті Елвіса Преслі

16 серпня в американському місті Мемфісі проходить традиційний День пам’яті легендарного співака, музиканта, актора та каратиста Елвіса Преслі.

Елвіс Преслі став справжнім ідолом Америки та всього світу. Щороку 16 серпня Мемфіс переповнений шанувальниками творчості короля, які з’їжджаються з усіх куточків планети.

У святкову програму включено безліч культурних заходів, але з 1983 року обов’язковим стало також проведення турніру з карате, який відвідують багато відомих каратистів з усього світу.

Феномен цього співака полягає в тому, що ще до смерті, що настала 16 серпня 1977 року, було продано 500 мільйонів його платівок, а за сім років ця цифра зросла вдвічі — такого ще нікому не вдавалося!

Всесвітній день повітряних зміїв

Це цікаве свято щорічно відзначається 16 серпня.

За однією з версій приблизно 3000 років тому першого повітряного змія виготовили в Китаї. Для цього у Піднебесній були всі необхідні матеріали – легка шовкова тканина, міцні мотузки, а також пружний бамбук для каркасу. Спочатку китайські змії були прямокутними, прикрашеними міфологічними зображеннями, а деякі з них оснащувалися спеціальними струнами та свистками, щоби під час польоту видавати звуки, схожі на музику.

Що сталося 16 серпня в Україні та світі?

  • 1649 — 50-тисячна армія Богдана Хмельницького перемогла 60-тисячну армію Речі Посполитої короля Яна-Казимира під Зборовом.
  • 1925 – відбулася прем’єра фільму Чарлі Чапліна “Золота лихоманка”.
  • 1960 – Кіпр проголосив незалежність.
  • 1995 — більшість населення Бермудських островів на референдумі проголосували проти незалежності та за збереження статусу британської колонії.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, коли відзначають Міжнародний день світлофора.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні