П’ятниця, 29 Березня, 2024
ГоловнаГрошіЯк купити долар по 36,6 гривні, розповідають у Нацбанку

Як купити долар по 36,6 гривні, розповідають у Нацбанку

Этот материал также доступен на русском языке
У банках України можна купувати безготівковий долар за курсом, встановленим Нацбанком, тобто станом на 7 серпня – на рівні 36,6 гривні.

Однак не всі банки здійснюють ці операції. Також у цьому випадку діє обмеження у 50 тисяч гривень.

Про це розповів заступник голови Ради НБУ Василь Фурман.

Натомість обмінники, ймовірно, і надалі намагатимуться зіграти на підвищенні курсу.

“Поки що у нас є фіксований курс для безготівкових операцій на рівні 36,6 гривні, а готівковий ринок – набагато менший. Тобто, якщо порівнювати в абсолютних цифрах, то на безготівковому ринку вдень купується/продається понад 300 мільйонів доларів, на готівковому – близько 50 мільйонів доларів. На мою думку, курс на безготівковому ринку має бути базовим”, – зазначив Фурман.

За його словами, поки що немає макроекономічних підстав для ослаблення гривні, регулятор повністю контролює ситуацію.

“На сьогоднішній день у банках вже є готівковий долар. Ви однозначно вже можете його купити. Там курс ринковий. Тобто він відрізняється від безготівкового курсу, який зафіксований на рівні 36,6 гривні. Також можна купити і безготівковий долар у межах до 50 тисяч гривень через деякі банки”, – пояснив заступник.

Втім, як зазначив Василь Фурман, не всі банки здійснюють ці операції, бо це залежить від стратегії тієї чи іншої фінустанови.

За даними Мінфіну, 5 серпня готівковий курс долара в банках України зупинився на середньому рівні 38,50 грн. за долар при купівлі. У той час, як продають валюту в банках за 39,70 гривні за долар.

Раніше ми писали, що долар дорожчає. Що подорожчає цієї осені за доларом?

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні