Субота, 20 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті станом на ранок 8...

У Генштабі ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті станом на ранок 8 серпня

Этот материал также доступен на русском языке
Почалася сто шістдесят шоста доба героїчного протистояння Української нації російському військовому вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках у положенні та діях противника без істотних змін. Зазначається нарощування системи протиповітряної оборони.

На Сіверському напрямку противник продовжує утримувати в прикордонних районах Брянської та Курської областей окремі підрозділи військ Західного військового округу.

На Харківському напрямку ворог чинив вогняну поразку зі ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Золочів, Прудянка, Дементіївка, Розплідник, Російська Лозова, Російські та Черкаські Тишки, Кутузівка, Старий Салтов, Чугуїв та Асіївка. Наводив авіаційні удари неподалік Гусарівки та Верхнього Салтова. Активно вів повітряну розвідку БПЛА оперативно-тактичного рівня.

На Слов’янському напрямі противник обстрілював райони Великої Камишевахи, Вернопілля, Сулігівки, Рідного, Дубрівного, Грушувахи, Богородичного, Норцівки та Долини.

На Краматорському напрямку зафіксовано ворожі обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії поблизу Краматорська, Сіверська, Серебрянки, Григорівки та Спірного. Окупанти завдали авіаційних ударів біля Григорівки та Івано-Даріївки. З метою покращення тактичного становища противник вів наступальний бій у районі Верхньокам’янського. Вже традиційно зазнав втрат і відійшов.

На Бахмутському напрямі ворог здійснював обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Бахмут, Часів Яр, Соледар, Зайцеве, Яковлівка, Білогорівка та Бахмутське. Задіявши авіацію неподалік Бахмута, Яковлівки та Зайцева. Ворог продовжує ведення розвідки, не шкодуючи особового складу. Розвідувальні групи противника було виявлено та знешкоджено в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут та Яківлівка. Противник намагався вести штурмові дії неподалік Бахмута, Зайцева, Яковлівки та Вершини, успіху не мав, відійшов.

На Авдіївському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Авдіївки, Пісків, Невельського, Красногорівки та Курахового. Окупанти завдали авіаударів біля Нью-Йорка, Красногорівки, Мар’їнки та Юріївки. Ворог вів наступальні дії у напрямах Пісків, Невельського та Авдіївки, успіху не мав, відійшов.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник продовжує обстріл військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Новомихайлівка, Костянтинівка, Шевченка, Оріхів, Мала Токмачка, Новоданилівка, Времівка, Новосілка, Білогір’я, Степове та Полтавка. Задіяв авіацію для ударів поблизу Новомихайлівки, Пречистівки, Володимирівки та Новосілки. Вів наступальні дії у напрямках Мар’їнки та Шевченка. Українські воїни зустріли окупантів точним вогнем та відкинули назад.

На Південнобузькому напрямі основні зусилля противника продовжують зосереджуватися на утриманні позицій і недопущенні просування наших військ. Ворог активно веде розвідку БПЛА. Здійснював обстріл зі ствольної, реактивної артилерії та танків протягом усієї лінії зіткнення. Навівши авіаційні удари в районах Ольгиного, Новогригорівки та Андріївки.

В акваторії Чорного моря корабельне угруповання противника продовжує виконувати певні завдання. Зберігається загроза завдання ракетних ударів по військових об’єктах та елементах інфраструктури на всій території України. Українські воїни стійко тримають оборону, завдають ворогові шкоди та готові до будь-яких змін в оперативній обстановці.

Віримо у Збройні Сили України! Разом переможемо!

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні