Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниЦей день в історії: 7 серпня країна відзначає День Повітряних сил Збройних...

Цей день в історії: 7 серпня країна відзначає День Повітряних сил Збройних сил України

Этот материал также доступен на русском языке
Сьогодні, 7 серпня, відзначають кілька свят, серед яких і професійні.

В Україні це День Повітряних сил Збройних сил України, у Казахстані – День працівників транспорту. Відзначається сьогодні Ганна Літня, а також День збирання зірок, Свято неодруженого, День сестри, День професійного оратора, День маяка, День малини в кремі, а також День «Пурпурного серця».

День Повітряних сил Збройних сил України

Одним із головних втілень військового потенціалу України по праву вважаються Військово-повітряні сили. Після розпаду розпаду Союзу та здобуття незалежності Україна отримала у спадок цілий комплекс літальних апаратів, який і становив базу українських ВПС. Головна їхня мета – забезпечення порядку та безпеки у повітряному просторі держави. Щоб вшанувати працю відважних службовців ВПС, українським урядом було започатковано їхнє професійне свято.

День Повітряних Сил Збройних Сил України вважають своїм усі, хто за родом служби пов’язаний з українською авіацією, забезпечує протиповітряну оборону, входить до складу спеціальних військ, перебуває в органах військового друку або є студентом військових навчальних закладів (наприклад, університету Повітряних Сил у Харкові). Отримують вітання цього дня і ветерани ВПС.

Наразі воїни ВПС стоять на захисті повітряної безпеки країни.

День збирання зірок

Щороку у серпні можна спостерігати одне з найкрасивіших природних явищ – масштабний зорепад. Це з тим, що у останній місяць літа припадає пік активності найбільшого метеоритного потоку Персеїди. Щорічно Земля зближується з періодичною кометою Свіфта-Туттля (у той час, як вона наближається до Землі раз на 133 роки). Метеорити і частинки пилу, що відокремилися від хвоста комети, згоряють в атмосфері Землі, залишаючи гарний дугоподібний слід, який і є «зіркопадом».

Багато хто з дитинства пам’ятає, як для виконання найзаповітнішого бажання потрібно загадати його на падаючу зірку. Так з наївної дитячої забобони та особливостей природних явищ народилося одне з найромантичніших свят – День збирання зірок. Саме до 7 серпня метеоритний потік особливо яскравий, тому всі охочі можуть вибрати відкритий простір (виїхати на дачу, на річку або просто за місто) і близько опівночі спокійно насолоджуватися потоком зірок, що падають, обов’язково загадавши бажання.

День в історії 7 серпня: що сталося в Україні та світі

1840 – у Британії дітям заборонили освоювати професію сажотрусів.

1858 – місто Оттава обрано англійською королевою Вікторією як столиця Канади.

1932 – в СРСР прийнято сумнозвісний “закон про три колоски”: за цим законом введено смертну кару за крадіжку державної та колективної власності у великих розмірах.

1960 – революційний лідер Куби Фідель Кастро оголосив про націоналізацію всіх американських підприємств.

1960 – африканська держава Кот-д’Івуар проголосила незалежність від Франції.

1985 – медійна корпорація Бі-бі-сі відмовилася показати документальний фільм про події у Північній Ірландії, у відповідь на це британські журналісти провели одноденний страйк.

1990 – ООН запровадила економічні санкції проти Іраку, це була відповідь на агресію Іраку проти Кувейту.

1993 – у Лондоні частина королівського Букінгемського палацу відкрилася для туристів.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні