Четвер, 25 Квітня, 2024
ГоловнаНовиниУ Мінсоцполітики пояснили, у яких випадках пенсіонеру можуть призупинити нарахування пенсії

У Мінсоцполітики пояснили, у яких випадках пенсіонеру можуть призупинити нарахування пенсії

Этот материал также доступен на русском языке
За підрахунками Міністерства соціальної політики, сьогодні на тимчасово окупованих територіях знаходяться близько 3 млн. пенсіонерів.

“З 2014 року там перебувало 1 млн 277 тис. пенсіонерів, з них 1 млн 160 тис. перепризначилися, тобто виїжджали на підконтрольну територію та підтвердили свій статус, а 117 тис. осіб не зверталися, і ми не знаємо, що з ними, з урахуванням нових окупованих територій таких пенсіонерів близько 3 млн”, – сказала Жолнович в ексклюзивному інтерв’ю агентство “Інтерфакс- Україна”.

Щодо перевірки пенсійних виплат на окупованих територіях, міністерка зазначила, що якимось чином зв’язок підтримується, і якщо є інформація про смерть людини, Пенсійний фонд припиняє виплати.

“І якщо ми побачимо, що шість місяців ми нараховуємо, а руху коштів за банком немає, ми зупиняємо нарахування. Саме зупиняємо, тому що ми не знаємо, чи не може та людина зняти ці гроші, чи справді з нею вже щось сталося. А так намагаємося нараховувати, бо все ж таки презюмуємо, що люди живі”, – додала вона.

За словами міністра, якщо нарахування пенсії було припинено, а людина згодом з’явилася, то за заявою пенсія донараховується за весь період. Водночас на запитання, як бути зі страховим стажем осіб, які працюють на тимчасово окупованих територіях, у тому числі і під окупацією вже вісім років, Жолнович заявила, що “поки вони не платять ЄСВ, їхній страховий стаж не зараховуватиметься ні в якому вигляді”.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, наскільки реально збільшилися пенсії після липневого перерахунку.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні