Вівторок, 23 Квітня, 2024
ГоловнаНовини"Євробачення-2023" пройде у Великій Британії, всупереч протестам України

“Євробачення-2023” пройде у Великій Британії, всупереч протестам України

Этот материал также доступен на русском языке
У 2022 році перемогу на Євробаченні здобула Україна, яку представляв гурт "Калуш" з піснею "Стефанія".

“Євробачення-2023” пройде у Великій Британії, повідомив Європейський мовний союз. Організатори конкурсу вирішили, що через війну проводити “Євробачення” в Україні, яка перемогла на конкурсі цього року, буде небезпечно.

Згідно з правилами “Євробачення”, конкурс проходить у країні, яка перемогла у попередньому році. У 2022 році перемогу здобула Україна, яку представляв гурт “Калуш” з піснею “Стефанія”.

Однак через війну організатори вважали, що не зможуть забезпечити безпеку учасників та глядачів.

Україна спочатку була проти цього рішення та вимагала продовження переговорів щодо проведення конкурсу на її території. Але внаслідок міркування безпеки відіграли вирішальну роль.

Британський співак Сем Райдер посів друге місце і тому було вирішено, що “Євробачення-2023” пройде у Великій Британії, але від імені та на підтримку України.

Для Британії це буде вже дев’ятий такий конкурс, і вона стане першою у світі за їх загальною кількістю.

Британський прем’єр Борис Джонсон повідомив у “Твіттері”, що минулого тижня він спілкувався на цю тему із президентом України Володимиром Зеленським.

“Ми обидва погодилися, що де б не проходило “Євробачення-2023″, воно має вшановувати Україну та її народ. Оскільки тепер ми є стороною, що приймає, Великобританія виконає цю обіцянку і влаштує фантастичний конкурс від імені наших українських друзів”, – написав Борис Джонсон. .

Організатори “Євробачення” наголосили, що повністю розуміють розчарування України, проте не можуть вчинити інакше.

“Рішення було прийнято виходячи з відповідальності Європейського мовного союзу за виконання умов, які гарантують безпеку всіх, хто працює та бере участь у заході, планування якого необхідно розпочати в країні, що приймає, негайно”, – заявили організатори.

Джерело

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні